Pagina's

donderdag 21 september 2017

Vakantie Amerika 2017

Zaterdag 2 september. Düsseldorf - Los Angeles
Al vroeg vertrokken naar Düsseldorf. Auto geparkeerd en met de bus naar de vertrek hal. Ingecheckt en door de douane. Vliegtuig vertrok mooi op tijd. Vertrokken naar Londen Heatrow. Daar aangekomen moesten we een aantal vragen beantwoorden wat we gaan doen in Amerika en welk beroep we hebben. Bij informatie balie gevraagd om plek bij nood uitgang en ook gekregen zonder bij te betalen. Wel een sleutelhanger met klompjes achter gelaten waar ze erg blij mee was. Met de bus naar andere terminal. Wat een groot vliegveld is het. Vliegtuig had 1 uur vertraging. Moesten een paar uur wachten dus tijd door gekomen met tablet en lezen en wat gegeten. Daarna was het tijd voor de volgende vlucht. Wel veel lichte turbulentie onderweg. Vaak wat te eten en te drinken gehad en zelfs nog een ijsje gekregen. Aangekomen in Los Angeles eerst door de douane. Dat duurde wel 1 1/2 uur. Met de bus naar auto verhuur en auto op naam van Heidie gezet. Naar hotel gereden en Ingecheckt. Auto in parkeer garage gezet en lekker slapen. Het was een lange dag.

Zondag 3 september. Los Angeles.
Al op tijd wakker. Ontbeten in hotel met zelf gebakken wafels. Daarna met auto naar hollywood boulevard gereden. Daar auto geparkeerd en hop on hop of bus genomen. Eerste blauwe toer gedaan en daarna rode en daarna paarse tour gedaan. Wel flink verkleurd zo boven op de bus met de zon en een beetje wind. Natuurlijk ook even wat foto's gemaakt van het Hollywood sign en een aantal sterren op de walk of fame. Wat ansichtkaarten gekocht en toen met de auto naar hotel. Gegeten bij de MC Donalds vlak bij het hotel. Nog even gezwommen in de regen en toen was het alweer tijd om te slapen.



Maandag 4 september. Los Angeles  - Palm Springs.
Na het ontbijt uitgecheckt en vertrokken naar ons volgende hotel. Onderweg wezen shoppen bij Michaels, Jo-Anns en Wallmart. Bij Jo-Anns nog staan te praten met een leraar. Heb hem een klompje gegeven als aandenken. Die ging hij in zijn klas lokaal hangen. Ook nog wat tips van hem gekregen. Daarna verder gereden naar Palm Springs. In gecheckt en naar onze kamer gegaan. En daarna lekker wezen zwemmen en relaxen bij het zwembad. Nog met een echtpaar gesproken waarvan de man nederlands is en de vrouw Duits. Daarna weer naar de kamer om te douchen en te relaxen. Daarna bij de Mexicaan tegen over ons hotel wezen eten. Lekker buiten gegeten. Je ziet hier vaak dat ze buiten een installatie hebben om nevel te maken omdat het zo warm is. Na een heerlijke maaltijd weer naar het hotel. Even kijken wat we morgen gaan doen en dan slapen

Dinsdag 5 september. Palm Springs.
Na het ontbijt naar een kleine dierentuin geweest. Dierentuin heet Living Desert zoo. Daar een paar uur rond gelopen. Met als hoogtepunt het voeren van een giraf.





Nadat we daar waren uitgekeken zijn we naar Palm Springs vliegtuig museum geweest. Hier hebben ze veel vliegtuigen van Pearl Harber en WO2. Beneden rond gekeken en daarna boven in de bibliotheek geweest. Daar een film gezien en gepraat met een van de vrijwilligers. Leuk gesprek gehad dus hem een paar klompjes gegeven. Hij was helemaal ontroerd. Zijn vrouw kwam uit Nederland maar was inmiddels overleden. En de klompjes deden hem aan haar denken. We mochten van hem zelfs gebruik maken van de vlucht simulator die ze ook gebruiken om piloten op te leiden. Erg leuk om te doen. Na een knuffel zijn we verder gegaan.


Er stond nog een ding op ons lijstje voor vandaag. Namelijk met de tram naar boven de bergen in. Weg er naar toe was al aardig stijl. Je oren gingen zelfs al dicht zitten. Boven aangekomen kaartjes gekocht voor de tram met diner er bij. Daarna konden we meteen mee met de tram/kabelbaan. De gondel draait onderweg ook nog rond. Boven aangekomen zijn we eerst gaan eten. Smaakte goed. Nog even buiten rond gelopen en twee films gezien en weer met de kabelbaan naar beneden. De auto weer opgezocht en terug gereden naar beneden. Je hoefde niet eens gas te geven maar moest bijna alleen maar remmen. Aangekomen bij hotel nog even wezen zwemmen. Douchen en daarna relaxen. Was een dag met veel indrukken.



Woensdag 6 september. Palm Springs  - Scottsdale.
Na het ontbijt uitgecheckt en vertrokken naar Yoshua tree park. Daar rond gekeken en toen op naar Scottsdale. Het is een flink stuk rijden. Bijna 4 uur. Onderweg gestopt om te tanken en even de benen te strekken. Daarna laatste stuk gereden. Veel 2 baans wegen met alleen maar dorre vlaktes aan de kant. En veel stukken auto banden die je aan de kant van de weg ziet liggen. Aangekomen bij het hotel ingecheckt en naar de kamer gegaan. Spullen weg gebracht en wat wezen eten. Een heerlijke hamburger gehad. Daar hebben we voorlopig genoeg aan. Daarna wezen zwemmen. Hele fijne ligbedden met zachte kussens. Wat een luxe. Daarna naar de grote supermarkt Wallmart gereden. Wat te drinken en te eten gekocht. En toen weer terug naar het hotel om te relaxen.



Donderdag 7 september. Scottsdale.
Vandaag een relax dagje. Eerst lekker ontbeten in het hotel. Pannenkoeken met bosbessen voor mij en een omelet voor Marco. Daarna lekker een paar uur aan het zwembad gelegen. Aan het eind van de middag naar een shopping mall gereden en even bij Michaels en Target wezen kijken. Daarna naar de oude stad van Scottsdale gereden. Daar rond gelopen en gegeten bij de old town taco factory. Ik had gevulde kipfilet en Marco een stuk varkensvlees. Voor allebei cheesecake als dessert. Daarna in de warmte ( nog  39°C om 19 uur) terug gelopen naar de auto. Weer terug gereden naar het hotel. Spullen weer een beetje bij elkaar zoeken want morgen gaan we weer verder.





Vrijdag 8 september. Scottsdale  - Sedona.
Na een ontbijt met pannenkoeken met banaan en bosbessen onze spullen in de auto gestopt en uitgecheckt. Daarna naar Sedona gereden. Na even zoeken ons hotel gevonden. Onze kamer was nog niet klaar dus maar even naar de stad gereden. Daar een ijsje gegeten en een toer gemaakt met bus. We hadden een privé toer. Aantal keren gestopt onderweg. Om wat foto's te maken. Wat een schitterend gebied is dit. Kregen onderweg nog flesjes water en koekjes. Daarna naar hotel gereden. Ingecheckt en toen wezen zwemmen. Lucht werd erg donker dus maar naar kamer gegaan. Later begon het ook te regenen. Daarna naar pizzeria in de buurt van hotel gelopen. Was meer een afhaal pizzeria. Maar de pizza was heerlijk. Alleen erg groot. De rest maar mee genomen naar de kamer. Nog even relaxen en dan slapen.



Zaterdag 9 september. Sedona  - Kanab.
Na het ontbijt uitgecheckt en vertrokken naar Kanab (Utah). Eerst een stuk over de oude weg gereden richting Flagstaff. Wel een erg mooie weg. Veel hoogte verschillen. Marco bleef maar foto's maken. Onderweg een paar keer gestopt om foto's te maken. Onderweg gestopt bij de Subway om een broodje te eten en even de benen te strekken. Hadden al 2 uur gereden en moesten ook nog 2 uur rijden. Nog een keer gestopt bij een dam om foto's te maken. Aangekomen bij het hotel ingecheckt en gaan zwemmen. Leuk gesprek gehad met mensen uit Kentucky. Hun een paar klompjes gegeven. Die ging ze in de kerstboom hangen zei ze. Mochten ook even hun boek met alle nationale parken bekijken om te kunnen beslissen wat we morgen gaan doen. Na het zwemmen aangekleed en even langs de Levis winkel geweest om een spijkerbroek te kopen. Daarna wezen eten bij Nedra's too. De plaatselijke Mexicaan. Erg lekker gegeten. Daarna weer terug gelopen naar het hotel. Was heerlijk weer om te wandelen. Nog even wat lezen en dan is het alweer tijd om te slapen.



Zondag 10 september. Kanab -  Sint George.
Na het ontbijt vertrokken naar Bryce park. Na het tonen van de parken pas konden we verder rijden. Gestopt bij uitzicht punt. Wat was dit schitterend. Veel foto's gemaakt en Marco is nog wat verder om hoog gelopen om nog meer foto's te maken.



Daarna weer verder gereden naar Zion park. Ook hier konden we weer zo met de parken pas in. Veel foto's gemaakt onderweg. Wilden eigenlijk naar bezoekers centrum maar het was erg druk en alle parkeer plaatsen waren bezet. Dus maar weer verder gereden. Hebben ook groot stuk van het park gezien.



Doorgereden naar ons hotel in Sint George. Ingecheckt en toen naar de Wallmart gegaan om mijn pakket op te halen. Weer terug gereden naar hotel en lekker gaan zwemmen. Hadden het hele zwembad voor ons alleen. Bij elk zwembad hadden ze ook hier weer een lift om mensen met een handicap het water in te helpen. Na het zwemmen lekker douchen en wat zullen we vandaag weer eens gaan eten? Tegen over ons hotel zat een buffet restaurant. Dus daar maar naar toe gelopen. Nadat we uitgegeten waren weer terug gelopen naar ons hotel. Morgen vertrekken we naar Las Vegas.

Maandag 11 september. Sint George  - Las Vegas
Na het ontbijt waar we het Nederlands/duitse stel weer zagen naar Las Vegas gereden. Daar naar een outlet geweest. Cheesecake gegeten bij de cheesecake factory. Bananen cheesecake en key lime cheesecake. Was heerlijk.



Naar het hotel gereden en Ingecheckt. Via het casino kwamen we binnen. Stukje over de oude strip gelopen. En weer even naar hotel gegaan. We wilden naar de strip. Gevraagd in het hotel hoe dat het beste kon. Er rijd een bus over de strip. 24 uurs kaart voor 8$. Werden zelfs geholpen bij de bushalte door iemand van vervoers bedrijf om een kaartje te kopen. Daarna bus genomen maar de strip. Rond gelopen. Je kijkt je ogen uit. Ze hebben hier zelfs de Eiffel toren en het vrijheidsbeeld na gebouwd.Wat gegeten bij John crocket.




Weer terug gegaan met de bus. Lekker douchen en slapen. Morgen vroeg op.

Dinsdag 12 september. Las Vegas.
Om half 4 opgestaan. Naar Golden nuget gelopen en daar opgehaald. Na een aantal stops overgestapt in grotere bus. Aangekomen op vliegveld zagen we het Nederlands/duitse stel weer. Ingecheckt en toen op naar het vliegtuig. Eerst op de foto met de piloot. Wij zaten helemaal achterin. Allebei bij het raam.



Stuk gevlogen en daarna verder met helikopter. Geland vlakbij de rivier. Vandaar verder met de boot. Stukje over de rivier gevaren en toen weer terug. Weer verder met de helikopter.



Aangekomen op vliegveld kregen we ons lunch pakket. Daarna met een bus op twee stops geweest in het indianen reservaat. Op de eerste stop ons lunchpakket opgegeten. Daar was ook de sky walk. Daar zijn we niet op geweest. Is een glazen plateau boven de canyon. Je moest er extra voor betalen en mag er geen camera mee op nemen.



Bij de tweede stop nog even rond gekeken en toen weer met de bus naar vliegveld terug. Daarna weer met vliegtuig terug. Foto en scrapbook kit gekocht. Transfer bus ingestapt en na een korte rit weer overgestapt in andere bus. Marco zat heerlijk voor in. Bij hotel aangekomen eerst naar de Mac Donalds om wat te drinken en een ijsje te kopen. Dat mee genomen naar boven. Naar het zwembad gegaan dat zich op de 5de verdieping bevind van de Zuid toren ( onze hotelkamer zit in de Noord toren ). Lekker even gezwommen en een drankje genomen. Daarna weer naar kamer gegaan en even dutje gedaan ( was erg vroeg vanmorgen). Daarna naar restaurant gelopen. Was nog gewoon erg warm buiten (36 graden). Heerlijk gegeten bij George. Eerst uiensoep en daarna pastei/ gehaktbrood. Samen maar dessert gedeeld. Was maar goed ook want was flinke schaal. Terug gelopen naar hotel. Ook hier liggen overal zwervers die weg worden gehaald door politie. Volgens de bus chauffeur ligt er 's morgens en 's avons op elke bank wel een zwerver. In het  hotel koffer weer ingepakt want morgen gaan we weer verder.

Woensdag 13 september. Las Vegas  - Bakersfield
Met de bus de strip weer over. Zaten boven in en konden dus mooi foto's maken. De hele strip afgereden en gestopt bij het Las Vegas sign. Daar foto's gemaakt. Japanners hebben van ons foto's gemaakt en wij van hun.


Daarna met de bus weer terug. Aangekomen bij ons hotel onze spullen gepakt en uitgecheckt. Lift bij parkeer garage werkte niet dus maar anders gelopen. Koste even moeite om Las Vegas uit te komen. Eerst flink stuk gereden richting Beatty en vandaar uit door de Death Valley naar Bakersfield. Zagen zelfs nog een coyotee langs de kant van de weg lopen. Konden er zelfs foto's van maken.


Onderweg gestopt om wat te eten en te drinken. Heerlijke hamburger gehad met gefrituurde uienringen. Daarna nog 3 uur verder gereden. Aangekomen in Bakersfield ingecheckt en toen naar Michaels gereden. Daar nog wat mesjes gekocht voor de snijmachine. Weer terug naar het hotel. Lekker relaxen. Veel gereden vandaag. In totaal een uur of 5.

Donderdag 14 september. Bakersfield - Fresno
Na het ontbijt naar Seqouia park gereden. Dat was nog een uur of 2 van ons hotel vandaan. En om het park door te rijden ben je nog 2 uur bezig. Daar een aantal hele dikke bomen gezien. Om de dikste boom van 12 meter door snede te zien moest je een stuk lopen. Eerst een stuk berg af. Dat was nog makkelijk. De terug weg was zwaarder. Dus een paar keer gestopt om wat te drinken. De weg door het park heen was een bochtige weg om te rijden.


Aangekomen bij hotel ingecheckt en even wezen zwemmen. Daarna naar de Mexicaan vlak bij het hotel gelopen. Heerlijk gegeten. Kregen een pan met daarin biefstuk met verschillende soorten groenten. Vlees was heerlijk gekruid. Weer terug gelopen naar het hotel.  Morgen weer een flink stuk rijden. We gaan via Yoshimite park naar Lake Tahoe.

Vrijdag 15 september. Fresno - South Lake Tahoe
Op tijd opgestaan en ontbijt gehad in hotel. Dat zat er bij in. Spullen gepakt en naar Yoshimite park gereden. Daar aangekomen hing er een flinke rooklucht. Een paar wegen waren ook afgesloten omdat we bosbranden waren geweest.


Was een flink stuk rijden om het park door te komen. Het is een vallei met aan alle kanten flinke rotsen. Nog even gestopt bij bezoekerscentrum en toen door gereden naar hotel.


Dat was ook nog 3 uur rijden. Eerst de vallei weer uit. Daarna redelijk vlakke wegen. Maar om bij Lake Tahoe te komen moesten we eerst de bergen weer in. Aangekomen bij het hard rock hotel in Lake Tahoe ingecheckt en daarna rondje gelopen in het hotel. Pizza wezen eten en daarna nog buiten een rondje gelopen.


In de zon was het lekker met je korte broek. In de schaduw een stuk koeler. Je zag mensen met lange broek en lange mouwen maar ook mensen met korte broek. Ijsje gegeten en toen weer terug gelopen naar het hotel. Onderweg nog oude auto's gezien. Was een soort show. Bij het hotel nog even wezen zwemmen. Water was wel wat verwamd maar toch niet om heel lang te zwemmen. Terug naar de kamer om te douchen en te bedenken hoe we morgen de laatste etappe van onze reis gaan rijden.

Zaterdag 16 september. South Lake Tahoe - San Francisco.
Op tijd uitgecheckt. Om het laatste lange stuk te rijden. Onderweg gestopt bij de Subway. In totaal 4 uur gereden. Onderweg nog een keer tol moeten betalen om een brug over te mogen. Anders moesten we 45 minuten langer rijden. Aangekomen bij het hotel ingecheckt en alles maar eens uit de auto gehaald. Met de shuttle naar vliegveld gegaan om van uit daar de metro te nemen naar het centrum. Uitgestapt bij Powel street. Daar meteen een kaart gekocht voor de kabeltram. Er stond een flinke rij te wachten. Onder het wachten wel foto's kunnen maken van hoe de tram wordt gedraaid. Dat gebeurt nog met de hand.


De tram genomen naar Fisherman's warf. Daar rond gelopen en de zeeleeuwen gezien.


Wat gegeten bij een sport bar. Zaten buiten met een vuurtje tussen ons in. Hadden een steak en hamburger.  Heerlijk gegeten. Daarna weer terug gelopen naar de kabeltram. Stond weer een flinke rij. Gezellig gekletst met een stel Amerikanen. Die hadden maar wat drank gehaald voor in de rij. Zaten samen in de tram. Bij eindpunt is Marco nog met ze op de foto gegaan. Afscheid genomen en met de metro naar eindpunt. Koste wel even wat moeite om metro kaart te kopen. Aangekomen op eindpunt bleek dat we minder hebben moeten betalen dan op de heenweg. Wel raar. Nog een flink stuk gelopen naar het hotel. Even wat te drinken gekocht en naar de kamer gegaan. Morgen gaan we naar Alcatraz.

Zondag 17 september. San Francisco.
Op tijd opgestaan. Wat ontbeten en toen met de auto naar San Francisco. Gezocht naar de parkeerplaats. 20 dollar betaald voor de hele dag. Stuk gelopen naar de opstap plaats waar we de boot konden nemen naar Alcatraz. Onze boot ging op 8.45. Wat een drukte al. In de rij gaan staan en toen konden we aan boord. Was een rustige vaart naar Alcatraz. Aangekomen op het eiland eerst een film gekeken.


Daarna door gelopen naar het cellen complex. Daar een audio tour genomen die zeer verrassend in het Nederlands was. Rond gelopen in het cellen complex met een zeer leuke audio tour. Wat waren de cellen complexen eigenlijk vreselijk klein. En de gevangenen moesten zich aan allerlei regels houden. Nog verder rond gekeken op het eiland en de boot weer genomen naar het vasteland. Gingen om 12 uur het eiland af. Naar fishersman's warf gelopen. En daar een heerlijke crepe gegeten. Naar de kabeltram gegaan en vandaar uit kwamen we weer uit in Powelstreet. De bus genomen naar de painted ladies.


En weer met de bus terug. Toen weer met de kabeltram naar Lombard street om de stijlste straat te zien. Weer met de kabeltram verder waar de chauffeur de tram heel erg vol stopte. Uitgestapt omdat we zo lang moesten wachten voordat die verder ging. Stukje gelopen naar de andere tram. Dit is een heel ander soort tram. Die wordt niet gedraaid. Daarmee naar eind punt gegaan. Daar uit gestapt en toen naar de auto toe gelopen. Kwamen redelijk in de buurt van de auto uit. Marco heeft terug gereden naar het hotel. Zwemkleding aan gedaan en even wezen zwemmen. Vooral het bubbelbad was heerlijk. Naar kamer gegaan om te douchen en aan te kleden. Gegeten bij het hotel. Eerst uiensoep, daarna steak/kipfilet, crème brulee/appel kruimel potje. Gepraat met een Amerikaans stel en het laatste klompje gegeven. Terug naar de kamer om de koffer in te pakken. Maar eens zien hoe alles gaat passen.

Maandag 18 september. San Francisco  - Düsseldorf.
Ontbeten en het laatste spul in de koffer gestopt. Uitgecheckt en naar centrum van San Francisco gereden. Helaas was de goedkope parkeerplaats gesloten omdat er een cruiseschip lag. Dus moesten we meer geld betalen om te parkeren. Naar de kabeltram gelopen en uitgestapt bij kabeltram museum. Daar rond gekeken en met de kabeltram weer terug richting Fisherman's warf. Daar koffie, warm kaneelbroodje en een smoothie gehaald bij Starbucks. Weer terug gelopen richting de auto. Auto opgehaald en richting vliegveld gereden om daar te tanken. Auto moest vol getankt weer ingeleverd worden. Aangekomen bij vliegveld de auto en navigatie ingeleverd. Hebben in totaal 2417 miles gereden. Met de kabeltrein naar terminal. Stonden eerst bij de verkeerde omdat het niet helemaal duidelijk was. Weer de kabeltrein genomen maar nu naar andere terminal. Naar balie gegaan van Britisch airways. Vanmorgen hadden we al ingecheckt dus hoefden alleen onze bagage maar af te geven. Gelukkig geen overgewicht. Even relaxen en mail kijken en dan door de douane heen. Door de douane heen gegaan. Schoenen moesten ook uit. Een hamburger gegeten en toen was het al tijd om te boarden. Vlogen in een Airbus a380 terug. Wat een joekel van een vliegtuig. Had 2 verdiepingen. En zaten op de bovenste verdieping. Hadden plekken in het midden met wat meer been ruimte. Kregen curry aan boord en wat te drinken. Daarna was het tijd om te slapen.



Dinsdag 19 september. Düsseldorf  - Thuis.
Ontbijt gehad in vliegtuig. Aangekomen in Londen door de douane heen en naar de gate voor de vlucht naar Düsseldorf. Toen we in vliegtuig zaten moesten we een poosje wachten voor we op konden stijgen. Na een uur vliegen aangekomen in Düsseldorf. Op zoek naar de bagage band en onze koffers. Maar al wat er kwam onze koffers niet. Na gevraagd en toen bleek dat onze koffers nog in Londen stonden. Een werd een dag later thuis bezorgd en de andere twee dagen nadat wij thuis waren. De auto opgehaald en toen naar huis gereden. Waar de kat ons al op zat te wachten. Die was blij dat wij er weer waren. Even knuffelen en dan weer lekker slapen in ons eigen bed




 

 

 

 

 

 

 

 

2 opmerkingen:

Ria zei

Dat was echt wel een mooie reis Heidie.

Kitty zei

Ik heb er maar even de tijd voor genomen ;) Wat hebben jullie veel gedaan en gezien zeg! Sommige foto's herken ik wel een beetje van foto's van mijn kinderen, die zijn allebei ook in Amerika geweest.
Dat glazen plateau lijkt me trouwens doodeng hoor, brrr. En hoeveel klompjes hadden jullie meegenomen? Leuk gebaar naar die mensen toe!